Hoe maak je een grinder schoon?

Een grinder kan je gebruiken om cannabis en verschillende kruiden te vermalen. Vooral als je verschillende dingen in één grinder wilt vermalen, is het schoonmaken van je grinder erg belangrijk. Je rookervaring wordt er niet beter op wanneer er stukjes hete rode peper tussen je wiet zit. Maar zelfs wanneer je alleen wiet vermaalt met je grinder, moet je het regelmatig schoonmaken. Je grinder blijft soepel draaien en het heeft een langere levensduur. Er zit echter wel verschil in het materiaal waarvan de grinder is gemaakt.

Plastic grinder schoonmaken

Een plastic grinder is vaak goedkoop en bestaat meestal uit twee delen. Dit worden ook wel acryl grinders genoemd. Het schoonmaken van plastic grinders gaat het snelste met warm water en azijn. Doe warm water in een bak met een scheut azijn erin. Gebruik hiervoor witte azijn die je ook in salades gebruikt. Haal de delen van de grinder uit elkaar en laat het 10 minuten weken in het azijn water. Met een tandenborstel haal je de laatste restjes wiet eraf en na het afspoelen onder de kraan is je wiet grinder weer schoon.

Grinder van metaal schoonmaken

Sommige acryl grinders kunnen in de afwasmachine maar metalen grinders kan je er beter niet in stoppen. Hierdoor kan je crusher gaan roesten. Zit er roest op je grinder? Dan kan je dit schoonmaken met cola. Voor een normale schoonmaak beurt kan je kokend water of alcohol gebruiken. Laat je metalen grinder weken in een ruime laag schoonmaak alcohol. Daarna schrob je de laatste beetjes wiet eraf met een tandenborstel. Doe wel rustig aan met de pollenzeef. Dit gedeelte kan beschadigen wanneer je heel enthousiast borstelt.

Houten grinders schoonmaken

Een houten wiet grinder schoonmaken is een ander verhaal. Dit materiaal is moeilijker schoon te maken omdat het slecht reageert op chemicaliën en water. Het beste kan je de binnenkant van je houten grinder insmeren met een klein beetje eetbare olie. Zorg ervoor dat deze olie geurleus is. Wanneer het tijd is om schoon te maken haal je de trichomen en restjes wiet er uit met een zacht borsteltje. Als je dan toch je houten grinder met water schoonmaakt, zorg ervoor dat het goed droogt. Het hout kan gaan rotten.

Nieuwe grinder kopen

Is je wiet crusher erg vies en je hebt geen zin om schoon te maken. Dan kan je beter een nieuwe grinder kopen. Op Bluntvloei.nl vind je diverse grinders gemaakt van verschillende materialen zoals hout, metaal, acryl en combinaties. Maar houd je van luxe of wil je veel joints tegelijk vullen? Neem dan een kijkje naar de elektrische Otto grinder en cone vuller. Voor elk budget is er een ruim aanbod.