Bong

Toont alle 13 resultaten

Bongs en Accessoires

Een bong gebruik je om pure wiet of hasj mee te roken. Dit is ideaal wanneer je geen tabak of vloei erbij wilt oproken. Het gebruik van bongs is erg populair onder veel cannabisliefhebbers. De cannabis voelt en smaakt aanzienlijk zacht. Dit komt omdat de rook wordt gefilterd en gekoeld door het water onderin de bong.

Hoe werkt een bong?

Bongs kan je kopen in verschillende vormen en maten. Het materiaal kan ook verschillen maar over het algemeen werkt elke bong ongeveer hetzelfde. Vul de bong met water totdat twee derde van de waterkamer gevuld is. Wanneer je te veel water in je bong doet, kan het tijdens het inhaleren van de rook in je mond en gezicht spetteren. Je kan ook een munt blaadje of fruit in het water doen voor extra smaak. Dan doe je de vermalen wiet of hasj in de bowl. Wiet vermaal je het makkelijkst met een grinder. Nu is het tijd om de kruiden aan te steken. Terwijl je dit doet, plaats je mond op het mondstuk en houdt je vinger op het kleine luchtgaatje (kickhole). Je inhaleert gekoelde en gefilterde rook dankzij het water onderin de bong.

Wat zijn de verschillen tussen een bong en een waterpijp?

Bongs en waterpijpen lijken veel op elkaar, maar toch zijn er een aantal verschillen. Een bong rook je omdat je wiet zonder tabak wilt roken. Het doel van een waterpijp is juist om tabak te roken. Meestal kan je kiezen uit tabak met verschillende smaken en dit wordt verhit met kooltjes. Aan de pijp zit(ten) één of meer slangen zodat je met meerdere mensen tegelijk kan roken. Er zijn restaurants en lounges over de hele wereld waar je een waterpijp kan roken. Een bong daarentegen heeft één dikke buis waar veel rook doorheen komt en het mondstuk is groter. Hiermee wordt vaak wiet, hasj of andere geestverruimende middelen mee gerookt. De wiet steek je direct aan met een aansteker waardoor je dus geen kooltjes nodig hebt.

Wat is een ijsbong?

Een ijsbong lijkt veel op een gewone bong. Het enige verschil is dat in een ijsbong plek is voor ijsblokjes. Meestal zitten er inkepingen in de hals van de bong. Hierop blijven de ijsblokjes liggen en vallen dus niet in het water. Het ijs zorgt voor extra koeling van de rook. Zo inhaleer je een zachte en milde rook zonder irritaties in je keel. Let alleen wel op hoe hoog het water in de bong staat. Doordat de ijsblokjes langzaam smelten stijgt het water in de bong. Het water wat te veel is geworden door het smelten van het ijs kan je tijdens de rooksessie eruit halen. Het roken van wiet uit een ijsbong heeft een aantal voordelen. Door het ijs wordt je rook gefilterd en gekoeld. Hier door kan je ook een grotere hoeveelheid rook inhaleren. Daarnaast komt het water uit de bong niet meer per ongeluk in je mond tijdens het roken. De ijsblokjes houden dit tegen.

Waar kan ik een bong kopen?

Een bong koop je natuurlijk bij Bluntvloei! Bongs zijn er in verschillende vormen en maten. Daarom kan het lastig zijn om een keuze te maken tussen zoveel verschillende modellen. Heb je vragen over één van onze producten? Neem contact met ons op want we helpen je graag met het kopen van een model die bij je past.