Wat is kief en hoe maak je het?

De trichomen van een wietplant is de reden waarom je high wordt. Een hoopje van deze trichomen bij elkaar wordt ook wel kief genoemd. Wanneer je kief verzameld kan je er hasj van maken, een sterke joint mee draaien en zelfs een eitje mee bakken. Maar houd er rekening mee dat deze vorm van cannabis vrij sterk is.

Kief Maken

Wat is kief?

Kief is een cannabis concentraat. Het is geconcentreerde wiet in poeder vorm met een hoog THC-gehalte. Een wiet top zit vol met plakkerige kristallen. Dit worden ook wel trichomen genoemd. Deze trichomen zorgen ervoor dat je high wordt. Onderin de pot, waar je de wiet in bewaard ligt vaak een poederachtige substantie. Dit is een ophoping van cannabinoïden en terpenen die van de wiet toppen zijn afgevallen. Kief is het makkelijkste cannabis concentraat om te maken.

Hoe maak je kief?

Kief maak je eigenlijk niet maar verzamel je. Er zijn een aantal manieren om dit concentraat te sparen. Sommige grinders zijn speciaal ontworpen voor het verzamelen van kief. Een grinder met een pollenzeef heeft een gaasje waar de pollen doorheen vallen. Dit wordt opgevangen in de onderste kamer van je grinder. Het enige nadeel is dat het best lang duurt voordat je een goede hoeveelheid hebt verzameld. Maar wanneer je niet zoveel geduld hebt gebruik dan een zeefbox.

Zeefbox methode

Wanneer je in een grinder kief verzameld komt er alleen meer bij als je wiet vermaalt. Maar je kan dit ook sneller doen met een zeefbox. Dit is een driedelig doosje met een zeef in het midden. Op deze manier is cannabis poeder verzamelen erg simpel. Je stopt de wiet toppen in het bovenste gedeelte en schud zachtjes met de zeefbox. Hierdoor vallen de trichomen van de wiettoppen af. Onder in het doosje ligt de hasj poeder klaar om op geschraapt te worden.

Waarvoor gebruik je kief?

Er zijn oneindig veel dingen waar je kief voor kan gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat cannabinoïden geactiveerd worden bij verhitting. Wanneer je een lepeltje cannabis zo opeet zal je weinig tot geen effect ervaren. Koken met deze hasj poeder heeft oneindig veel mogelijkheden. Wanneer je kiefboter maakt kan je van alles bakken zoals spacecake, koekjes en brownies. Wil je het makkelijk houden? Doe dan een beetje in een joint, bong of wietpijp om het effect extra sterk en intens te maken. Ten slotte kan je ook hasj maken van kief met een strijkijzer en bakpapier. Doe het rustig aan wanneer je geconcentreerde cannabis rookt of eet, het is een krachtige vorm van cannabis.