Hoe gebruik je een wiet grinder?

Een grinder gebruik je om wiet of andere kruiden kleiner te maken. Wanneer je een joint draait is het belangrijk dat je de wiet in kleine stukjes erin doet. Hele brokken wiet in je joint rookt niet lekker omdat je dan geen optimale verbranding hebt. Het regelmatig schoonmaken van je grinder is ook belangrijk. Zeker wanneer je verschillende kruiden wilt vermalen. Je kan ook wiet verkruimelen met je handen. Alleen krijg je al snel plakhanden door de THC kristallen die aan je vingers blijven plakken. Genoeg redenen om een grinder te kopen.

Hoe moet je een grinder gebruiken?

Het gebruik van een grinder is vrij eenvoudig. Haal de deksel eraf en leg je kruiden of cannabis op de scherpe tanden van je ginder. Zorg ervoor dat je het midden vrijhoud omdat daar de tanden niet langs elkaar heen gaan. De wiet hoopt daar dan op. Plaats de deksel weer terug en draai met deze delen de tegengestelde richting op. Wanneer je geen weerstand meer voelt open dan de deksel om te kijken of alles goed vermalen is. Bij een meerdelige grinder open je het gedeelte waar de wiet opgevangen wordt.

Waarom een wiet grinder kopen met THC zeef?

Er zijn simpele en goedkope grinders die meestal uit twee delen bestaan. Daarnaast heb je ook 3-delige en 4-delige wietcrushers. Bij meerdelige grinders zit er vaak ook een ingebouwde THC zeef in. Dit wordt ook wel een pollenzeef genoemd. De THC kristallen vallen door de zeef heen en wordt opgevangen in het onderste gedeelte van je grinder. Wanneer je deze poederachtige substantie (kief) opspaart kan je er verschillende dingen mee doen zoals een blokje hasj maken bijvoorbeeld. Lees meer over kief en wat je er mee kan doen.

Kan je hasj klein maken met een grinder?

De beste manier om hasj te verkruimelen is met een hasj grinder. Je verkruimelt hasj om dezelfde reden dat je wiet vermaalt in een grinder. Kleine stukjes hasj hebben meer oppervlakte waardoor het efficiƫnter verbrandt. Wanneer je een wiet grinder gebruikt om een blokje hasj te verkruimelen, blijft er onnodig veel plakken aan de binnenkant van je grinder. Gebruik daarom een hasj grinder of een mini hasj hakmes.