Home » Hoe draai je een Backwoods blunt?

Hoe draai je een Backwoods blunt?

Een mooie strakke blunt draaien is en blijft een kunst. Maar met een paar tips en trucs kent en een beetje oefening krijgt je deze techniek al snel onder de knie. Volg de volgende stappen om een Backwoods blunt te draaien.

Wat heb je nodig om een Backwoods blunt te draaien?

Backwoods of een andere bluntwraps (het is altijd een goed idee om wat extra wraps achter de hand te hebben, mocht er een kapot gaan).

  • Je favoriete wiet.
  • Grinder.
  • Klein mes
  • Rolling tray

1. Open de Backwoods sigaar

Er zijn twee manieren om de sigaar open te maken. Je kunt de sigaar voorzichtig open rollen of je snijdt hem open. De lijn die je op de lengte van de sigaar ziet is waar je hem open snijdt. Sommige vinden het handig om dit stukje vochtig te maken zodat je er dan gemakkelijk doorheen snijdt. Gebruik een klein scherp mesje en begin bij het gedeelte dat je in je mond stopt tot het uiteinde. Geen paniek wanneer je per ongeluk een gat steekt in de blunt. Je kun dit altijd nog even plakken met een stukje plakrand van een vloeitje.

2. Haal de inhoud van de sigaar eruit.

Verwijder de inhoud van de sigaar. Je kunt dit er gewoon met je duim uitduwen. Maar doe dit voorzichtig omdat het tabaksblad kan scheuren. Bij het rollen van reguliere bluntwraps kan je de eerste twee stappen overslaan.

3. Grind je favoriete wiet

Nu is het tijd om je wiet te vermalen in de grinder. Maar grind je wiet niet te klein want de kleine stukjes wiet vergemakkelijken de luchtstroom. Heb je nog een grinder nodig? Bekijk hier al onze grinders.

4. Vul de blunt

Doe je gemalen wiet voorzichtig in de blunt. Doe er zoveel mogelijk wiet in, maar niet te veel. Omdat een overvolle blunt moeilijk is dicht te maken. Ook niet te weinig want dan heb je de kans dat je blunt instort en dat is natuurlijk zonde van goede wiet. Voor het draaien van een goede blunt zorg ervoor dat de inhoud gelijkmatig verdeeld is.

5. Rol de blunt dicht

Gebruik je duim en wijsvinger van beide handen en rol de blunt heen en weer. Zo krijg je een mooie strakke blunt. Dan vouw het uiteinde aan een kant onder de wiet en rol de blunt verder op.

6. Maak de blunt dicht

Maak de rand van de blunt vochtig en rol hem dicht. Backwoods bladeren hebben iets meer vocht nodig om te blijven plakken. Maak het uiteinde dicht door het overtollige tabaksblad in een punt te draaien of je vouwt hem in. Nu is het tijd om de blunt aan te steken en ervan te genieten.

Wat zijn Backwoods eigenlijk?

Een Backwoods blunt is wiet gerold in 100% natuurlijk tabaksblad. Deze sigaren werden in 1973 al geproduceerd en zijn dus al tientallen jaren op de markt. Net als andere sigaren is Backwoods verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals Honey Bourbon en Sweet Aromatic.

Wat is er zo speciaal aan een Backwoods blunt?

Het is bekend dat blunts een unieke ervaring bieden. Door je favoriete cannabis te combineren met tabak, krijg je extra smaak en effect als je van een joint in vloeipapier zou krijgen. Hoewel je van blunts niet higher wordt, zeggen veel gebruikers dat ze zich in een extra roes bevinden tijdens het roken. Maar dit zou ook kunnen omdat blunts meestal puur worden gerookt en daardoor het effect groter is.

Waarom zijn Backwoods zo populair?

Afgezien van het feit dat legendes in de muziekwereld er groot fan van zijn en dat ook openlijk promoten, zijn Backwoods blunts makkelijk in gebruik. In tegenstelling tot andere sigaren is Backwoods ontworpen om met de hand te rollen, waardoor de inhoud in één keer makkelijk uitvalt. Nog een voordeel is dat je er meer cannabis in kan stoppen dan in een reguliere blunt.

Hoewel deze sigaren een hoger nicotinegehalte hebben dan veel andere merken, zien blunt liefhebbers dit als een voordeel. Ervaren rokers met een hoge tolerantie voor nicotine, kunnen na het roken van een Backwoods merken dat ze in een andere soort roes terecht komen. Beginners die niet tegen de nicotine van de tabak kunnen hebben echter kans op het voelen van duizeligheid.

Een andere reden waarom Backwoods blunts zo populair zijn, is dat ze lang blijven branden. Alhoewel ze duurder zijn dan andere merken, zijn mensen bereid om meer te betalen voor een goede kwaliteit blunt. Helaas is dit merk erg moeilijk verkrijgbaar in Nederland, maar er zijn nog genoeg andere bluntswraps van goede kwaliteit in ons assortiment met bluntvloei.