Hoe draai je een joint?

Er zijn veel verschillende manieren om cannabis te gebruiken. Je kunt het eten, vapen, een bong, handpijp of blunts gebruiken. Maar het meest gebruikelijke is gewoon een joint of spliff roken. Elke ganjaroker zou moeten leren hoe hij een joint moet rollen. Er zijn talloze meningen over de verschillende manieren om een joint te rollen, maar wat je ook doet, zorg ervoor dat je creatie soepel en gelijkmatig brandt. Laten we beginnen met de meest makkelijke manier om een joint te draaien.

Wat heb je nodig voor een joint?

Om een joint te rollen heb je 4 dingen nodig. Kies je favoriete cannabissoort en leg de hoeveelheid die je wilt roken opzij. Pak een vloeitje en filtertip die je het fijnste vindt en gebruik een grinder om de wiet gelijkmatig te vermalen. Nu heb je alles om een perfecte joint te rollen. Een rolling tray is niet noodzakelijk maar wel erg handig om al je accessoires bij elkaar te houden en je tafel opgeruimd te houden.

Hoeveel cannabis stop je in een joint?

Houdt in gedachte dat een joint een ‘cannabis sigaret vermengd met tabak’ is en niet een tabakssigaret vermengd met cannabis. Met andere woorden doe niet meer tabak dan cannabis in je joint. De juiste verhouding is afhankelijk van het soort tabak dat je gebruikt en de grootte van je joint. Rook je geen sigaretten dan kun je altijd nog een pure wiet joint draaien. Maar hoeveel gram wiet heb je nodig voor een joint?  De meeste cannabis gebruikers stoppen een derde van een gram wiet in een joint. Maar dit is ook afhankelijk met hoeveel mensen je rookt en hoe sterk je wiet is. Probeer eerst met weinig want je kunt altijd nog een tweede draaien!

Stap-voor-stap handleiding voor het rollen van de perfecte joint

Begin met het verzamelen van alle materialen:

  • Cannabis
  • Vloeitjes
  • Filtertips
  • Grinder
  • Aanstamp houtje of pen

Stap 1. Grind je wiet.

Breek met je vingers de wiettoppen in kleinere stukjes. Draai met de deksel van de grinder totdat je de weerstand voelt verdwijnen. Tip: Leg niks in het midden van de grinder. Alles wat in het midden wordt geplaatst, wordt niet gemalen. Wanneer je geen grinder hebt gebruik dan een schaar of gewoon je vingers. Of bestel nu een grinder op Bluntvloei.nl dan heb je je bestelling morgen al in huis.

Stap 2. Vul je vloeitje met cannabis.

Leg je filtertip aan een kant van je vloeitje. Rechtshandige leggen de tip meestal aan de rechterkant. Maak een mix van tabak en wiet of leg alleen je vermalen wiet op het vloeitje. Zorg ervoor dat alles gelijkmatig verdeelt is anders krijg je een joint die minder fijn rookt. Let op: takjes of andere scherpe stukjes kunnen je vloeitje perforeren waardoor de luchtstroom wordt verhinderd.

Stap 3. Joint rollen.

Nu is het tijd om de joint te rollen. Deze stap kan het meest uitdagende zijn dus neem je tijd met deze stap. De bedoeling is dat je het papier heen en weer beweegt tussen je vingers, waarbij je joint automatisch de vorm van een cilinder krijgt. De kant waar de filtertip zit rol je als eerste naar binnen. Lukt dit niet, begin gewoon even opnieuw. Wanneer de joint er goed uitziet lik je het vloeitje dicht. Lukt het na veel oefenen nog steeds niet om een strakke joint te rollen? Laat dan een joint roller het werk voor je doen!

Stap 4. Aanstampen en dicht maken.

De joint ziet er goed uit en is bijna klaar om te roken. Stamp de inhoud voorzichtig aan en maak het uiteinde van het vloeitje dicht zodat je kostbare wiet er niet uitvalt. Let op dat je wiet niet te strak is aangestampt. Wanneer dit gebeurt krijg je geen goede luchtstroom. En dat zou zonde zijn!