Wat is het verschil tussen een joint of een blunt?

Veel mensen denken dat een joint, spliff en een blunt hetzelfde is. Maar er zit wel degelijk verschil tussen een joint en een blunt.  Het ligt er maar net aan in welk land je bent. Wanneer ze het in Jamaica over een spliff hebben is dat hetzelfde als een joint in Europa en andersom. Vandaar dat er veel verwarring is ontstaan tussen deze termen. Maar er zijn meer manieren om je favoriete cannabis te roken. Er zijn bongs, waterpijpen en wietpijpjes, maar je kunt ook cannabis producten eten of cannabis olie gebruiken. Toch houden veel cannabisliefhebbers nog steeds van de kunst van het rollen van een lekkere ouderwetse joint.

Wat is een joint?

joint

In Europa draai je een joint met alleen cannabis erin, dus geen tabak. Maar in de U.S. noemen ze dit een spliff. Meestal is het vloeitje iets kleiner dan die van een spliff of blunt. Wiet roken zonder tabak erin heeft vooral gezondheidsvoordelen. Tabak is uiteraard erg ongezond en bovendien nog verslavend ook. Een nadeel van een joint is dat het redelijk snel opbrandt.

Wat is een blunt?

Blunt Vloei

Joints en spliffs rol je met vloeipapier. Maar blunts worden vooral gemaakt van uitgeholde sigaren. Dankzij de tabakrijke vloei van de sigaar krijgt je blunt een lekkere smaak. Natuurlijk is niet iedereen het hier mee eens. Voor diegene die er niet zo van houden zijn er blunts zonder tabak met verschillende soorten smaken. Erg populair zijn de blunts met aardbei, mango en druiven smaak. Deze blunt vloeitjes zitten in een vershoud verpakking.  Een blunt bevat meer wiet dan een joint of spliff en is daarom het leukst om samen met vrienden te delen.

Wat is een spliff?

Een spliff rol je op dezelfde wijze als een joint. Het enige verschil tussen een joint en een spliff is de tabak. In een spliff stop je een mix van wiet en tabak. Vooral in Europa is dit een populaire manier om cannabis te gebruiken. In de US roken mensen liever een joint, dus een pure cannabis sigaret.

Veel mensen zijn gestopt met het roken van sigaretten en daardoor wordt de spliff minder populair. Het is immers toch ongezonder om een spliff te roken i.p.v een joint. Maar toch geven sommige rokers de voorkeur om de wiet met tabak te consumeren omdat de nicotine als een stimulerend middel werkt.

Nog een voordeel aan een spliff roken is dat je de hoeveelheid wiet kan doseren. Dit is perfect voor cannabis liefhebbers die overdag roken en dus nog steeds hun dagelijkse dingen kunnen doen. Het is ook niet goed om heel de dag knetter stoned te zijn.