Verschillende soorten vloei

Vloeipapier is voor iedere roker net zo belangrijk als de kwaliteit van de cannabis. Dus de keuze van de juiste vloeitjes is van essentieel belang. Vloeipapier wordt nu gemaakt van verschillende materialen, variërend van houtpulp, rijst, hennep, cellulose, gebleekt en ongebleekt papier. Dit maakt het alleen maar moeilijker om het juiste vloeitje te vinden voor de perfecte joint.

Naast het soort papier zijn er nog meer factoren die belangrijk kunnen zijn. Welke gom is er gebruikt voor de plakrand, de afmeting van het vloeipapier en ja, zelfs de verpakking. Sommige rokers geven de voorkeur aan milieuvriendelijk vloeipapier gemaakt van natuurlijke materialen. Elke vloei heeft voor –en nadelen, dus lees meer en kies jou favoriete vloeipapier.

Vloei gemaakt van houtpulp

Vloeipapier gemaakt van houtpulp was het eerste materiaal dat beschikbaar was en wordt nog steeds het meest gebruikt. Dit is vrijwel hetzelfde soort papier wat gebruikt wordt voor het maken van schrijfpapier.

Het grootste voordeel van deze vloeitjes is dat ze makkelijk te gebruiken zijn. Dit is ideaal om te leren hoe je een joint moet rollen. Daarnaast hebben ze een gemiddelde tot snelle verbrandingssnelheid waardoor je joint goed blijft branden.

Het nadeel van deze vloeitjes is dat ze een opvallende nasmaak hebben. Niet iedereen vindt deze smaak lekker. Ook komt er veel as vrij bij de verbranding. Maar het belangrijkste zijn de gezondheidsproblemen. De standaard houtpulp vloeitjes zijn gebleekt met chloor of andere chemicaliën om ze een witte kleur te geven. Dit is niet alleen schadelijk voor de gezondheid maar ook voor het milieu.

Niet alle vloeitjes die van houtpulp zijn gemaakt, zijn echter hetzelfde. Afhankelijk van het merk kunnen ze verschillen in hun materiaalsamenstelling. Sommige papiersoorten zijn gemaakt van 100% houtpulp, terwijl andere zijn gemaakt van een mengsel van pulp en andere materialen, zoals vlas. Maar je kan vandaag de dag ook ongebleekt houtpulp vloeitjes vinden, die bruin van kleur zijn.

Vloei gemaakt van rijst

Rijstpapier vloeitjes zijn normaal gesproken de dunste en zijn het meest neutraal van smaak. Maar ook niet alle rijstvloeitjes zijn hetzelfde. Sommige hebben andere toevoegingen, zoals vlas. Maar dit kan per merk verschillen. Meestal staat het op de verpakking vermeld waarvan de vloei is gemaakt.

Het gebrek aan smaak van rijstvloei is het grootste voordeel. Deze vloei brandt langzaam en gaat soms uit wanneer je er te lang over doet. Zo verspil je geen kostbare wiet. Maar een nadeel voor beginners is dat het papier erg dun is, wat het rollen van een joint iets moeilijker maakt.

Vloei gemaakt van hennep

Deze vloei is gemaakt van 100% natuurlijke hennepvezel en meestal zijn ze ongebleekt. Hennepvloeitjes zijn niet zo dun als rijstvloei en hebben normaal gesproken een zodanige textuur dat ze gemakkelijk vast te pakken zijn. Dit maakt het ideaal om te rollen.

Zuiver henneppapier is niet geheel vrij van smaak, maar in tegenstelling tot houtpulp en papier met onnatuurlijke toevoegingen, geeft hennep smaak die de meeste rokers als aangenaam beschouwen.

Vloeitjes gemaakt van natuurlijke hennepvezel zorgen voor de meest natuurlijke en “groene” manier van roken. De meeste zijn ongebleekt en gemaakt zonder chemicaliën, ook voor de gom van de plakrand. Veel cannabisliefhebbers zijn het erover eens dat henneppapier de beste cannabis rookervaring biedt.